Ik zal in het kort wat over mijzelf vertellen. Over wat mij aan het schrijven heeft gezet en over de ‘geboorte’ van Kaboutertje-op-zijn-kop .

Ik ben pas sinds een aantal jaren bezig met het schrijven van kinderverhaaltjes. Ik heb een dochter, en zoals vele vaders en moeders, bedacht ik verhaaltjes om aan haar te vertellen. Bijvoorbeeld: voor het slapen gaan, als troost, of tijdens een, voor haar, eindeloze rit in de auto waardoor het ineens veel sneller ging.

Later ben ik als overblijfkracht op een school gaan werken. Om het eten wat gezelliger te maken verzon ik verhaaltjes voor de kinderen. Tussen al deze verhaaltjes zaten er favorieten en kwam steeds vaker de vraag: ‘ juf vertel nog eens van ‘De olifant die perse zijn billen af wilde vegen’, of van ‘Miepje en Mopje’ enz. Maar oeps… hoe ging dat verhaaltje ook alweer?? Dus er was maar één oplossing, opschrijven!

Kaboutertje-op-zijn-kop werd de grote favoriet. Op een gegeven moment kwam ik in contact met Petro van Ginneke, we spraken over dit verhaaltje en het leek hem heel erg leuk om de tekeningen er bij te maken. Zo is onze samenwerking ontstaan.

Daarnaast ben ik singer/songwriter onder de naam Jonesy en al gauw rolde er wat kinderliedjes uit mijn mouw over Kaboutertje-op-zijn-kop. Het resultaat van ons creatieve proces is het boekje met een Cd’tje erbij.

Ik hoop dat kinderen veel plezier beleven aan het lezen van het boekje en het luisteren naar de liedjes. Want daar doe ik het tenslotte voor. Ondertussen schrijf ik lekker verder…en zijn we bezig met het volgende Kaboutertje-op-zijn-kop boekje. Maar ook nog vele andere verhaaltjes.


Ik ben Petro van Ginneke en verzot op tekenen en doe dat heel mijn leven al.

Na de middelbare school ben ik gaan werken in de detailhandel. Daarna al snel terecht gekomen bij de Nederlandse Spoorwegen. Maar in 2007 ben ik heel voorzichtig begonnen met een betaalde opdracht voor illustratief werk. Dat beviel zo goed, dat ik vanaf 2008 mijzelf een deeltijd freelance grafisch vormgever mag noemen. Ik heb inmiddels heel veel mooie opdrachten mogen maken, maar een hoogtepunt is toch wel ons eerste prentenboekje van Kaboutertje-op-zijn-kop! De voorpret heeft twee jaar geduurd en was erg leuk en leerzaam. We hopen dan ook dat het Kaboutertje-op-zijn-kop het begin is van heel veel moois!

Oh ja, ik zelf woon niet in een paddenstoel, maar in een huis met een dak erop, samen met mijn vrouw, twee kinderen, de cavia en drie goudvissen...